•  
 •  
 •  
 •  
 •  

13jan

Massage maakt u gezonder

(2) reacties

Gezonder door #massage

Dankzij massages word je minder snel ziek vanwege de positieve effecten op het #immuunsysteem en ook lichamelijke ziektes die worden veroorzaakt door stress krijgen minder kans. Verder nemen ook psychische klachten als onrust en #stress af of worden voorkomen. De resultaten van het wetenschappelijk onderzoek zijn heel duidelijk; massage is een doeltreffende manier om zowel de psychische als lichamelijke #gezondheid te bevorderen.

Het regelmatig ondergaan van een weldoende massage kan ervoor zorgen dat je lichaam gezond blijft of gezonder wordt. Af en toe een degelijke massage krijgen biedt voordelen voor de gezondheid, en dit zowel op lichamelijk als geestelijk vlak.

Massage verlaagd de bloeddruk

Het masseren van het lichaam zal een toestand van rust en kalmte veroorzaken, waardoor ook je hart rustiger kan worden. In het algemeen worden zowel lichaam als geest relaxter na nauwelijks enkele minuten massage. Je doet geen inspanning, dus zal je hart ook minder bloed moeten rondpompen. De bloeddruk wordt dus verlaagd en dit is op zich al een voordeel voor mensen met een hoge bloeddruk of zenuwpezen die teveel last hebben van zenuwachtigheid.

 

01nov

Ongezonde gevolgen door stress

Geen reacties

Iedereen heeft wel eens last van stress. In een periode van drukte op het werk, door problemen thuis of heftige gebeurtenissen. Een beetje stress of spanning is gezond, maar te veel heeft een negatief effect op de gezondheid en kan verschillende lichamelijke klachten veroorzaken.
De meeste mensen voelen zich wel eens moe of hebben een periode wat minder energie. Als je last hebt van stress, kan dit gevoel van moeheid continue aanwezig zijn. Door de spanning ga je waarschijnlijk ook slechter slapen, waardoor je niet zult opknappen.

Door stress kun je enorm last krijgen van vergeetachtigheid. Je schrijft alles op briefjes en maakt lijstjes, maar vervolgens vergeet je die weer. Door spanningen en stress kan vergeetachtigheid erger worden. Je hebt dan te veel aan je hoofd. Je hoofd zit als het ware vol met gedachten die je geheugen in de weg zitten.

Veel mensen krijgen last van een stijve nek en schouders als ze onder spanning staan. Om van deze klachten af te komen, kunnen ontspanningsoefeningen helpen. stretch-oefeningen-voor-beeldscherm-werkers Die kun je thuis doen of onder begeleiding. Hierdoor kunnen de klachten verdwijnen of verminderen, massage op het werk is ook een prima investering om stress te reduceren, maar het is natuurlijk net zo of misschien wel belangrijker om de oorzaak van de stress weg te nemen. Bijvoorbeeld door te leren beter je tijd in te delen of problemen op te lossen.

Als je stress hebt en gespannen bent, maakt je lichaam meer maagzuur aan. Ook kan de knijpbeweging van de maag vertragen of onregelmatiger worden. Stress alleen zal meestal geen (ernstige) maagaandoeningen veroorzaken, maar het kan wel een rol spelen bij het ontstaan van maagklachten of bestaande klachten verergeren.

Eén van de meest voorkomende klachten door stress is hoofdpijn. Voel je hoofdpijn opkomen? Stop met je werkzaamheden en ga even rustig liggen en ontspannen. Probeer eventueel wat te slapen. Door te slapen zal de hoofdpijn afnemen en in het gunstigste geval helemaal verdwijnen. Ook hier kan een massage van de schedelrand en nek oplossing geven.

Stress verslechtert je immuunsysteem. Hierdoor kun je sneller verkouden of grieperig worden. Veel mensen zijn geneigd om in een stressvolle periode te weinig, te veel of ongezond te eten. Terwijl juist dan een gezonde en verantwoorde voeding belangrijk is. Eet regelmatig, gevarieerd en niet te vet en te zout.

Bron: Gezondheidsnet.nl

27okt

Lunchen achter je desktop is niet zo gezond

Geen reacties

1. Je wordt er dik van

Als je rond het middaguur wat boterhammen wegwerkt achter de computer, ben je eerder geneigd om meer te eten en later op de dag meer te snacken. Je bent niet gefocust op wat je binnenkrijgt omdat je veel meer bezig bent met wat er op je scherm gebeurt. Je aandacht ligt niet bij de maaltijd. Weet jij nog wat voor broodje je gisteren hebt gegeten?
Bovendien eten mensen die pauze houden aan hun bureau sneller en gejaagder dan mensen die hun broodje ergens anders opeten. Dit is niet goed voor je spijsvertering. Als je de tijd neemt om te kauwen, neemt je lichaam de voedingsstoffen veel beter op.

2. Je bent vatbaarder voor stress

Een pauze die je achter je computer doorbrengt, kun je eigenlijk geen pauze noemen. Als er een mailtje binnenkomt, zit jij klaar om ‘m te lezen. En nu je toch bezig bent, kun je ‘m ook gelijk even beantwoorden. Als er wordt gebeld, neem je de telefoon op. Je bent immers in de buurt. Hierdoor blijf je tijdens het eten alert en is er geen moment dat je je werkdag onderbreekt. Je werkt namelijk gewoon door.

Werknemers die uitgebreid lunchen zijn meer ontspannen en enthousiaster dan collega’s die achter hun computer blijven zitten. Als je samen eet, stijgt het (knuffel)hormoon oxytocine. Dat maakt je weerbaarder tegen stress. Ook als je in je eentje op een andere locatie luncht, zul je merken dat je daarna relaxter op je bureaustoel zit. Dat is logisch: door tussen de middag even afstand te nemen van je werkplek, neem je ook afstand van je werk. Je maakt je hoofd leeg en komt tot rust.

3. Je bureau is een broedplaats voor bacteriën

Er zitten meer bacteriën op een toetsenbord dan op een toiletbril. Samen met alle andere microscopisch kleine beestjes op je computermuis, telefoon, bureaustoel, pennen en potloden vormen zij een heel grote bron van bacteriën op je bureau.
Sommige bacteriën worden door jou en je collega’s verspreid. Door te hoesten en te niezen bijvoorbeeld. Ook als je krabt aan je huid strooi je onbewust wat micro-organismen rond op kantoor.
De echte boosdoener van deze broedplaats is je lunch aan het bureau. Bij alles wat je eet, laat je voedselresten achter. Door deze voedselresten hebben miljoenen bacteriën de ruimte om zich te vermeerderen. Echt niet fris dus. Ben je nog steeds van plan om aan je bureau je broodje op te eten?

4. Je energielevel bereikt een dieptepunt

Niemand kan zich de hele dag concentreren. Een pauze is nodig om productief te blijven. Want werken levert energie op, maar kost ook energie. Na twee uur neemt je concentratie al af. Je merkt dan dat je fouten gaat maken en dat het werk zwaarder is.
Door even ergens anders te zitten, kom je vaak tot nieuwe inzichten en goede ideeën. Dat geeft energie, net als wat tijd voor jezelf. Door tijd te nemen voor een echte lunchpauze voorkom je een dip om vier uur.

5. Je komt niet in beweging

Je bent het grootste gedeelte van de dag op je werk aanwezig. Als je een kantoorbaan hebt, betekent dat vaak dat je veel uren achter je bureau maakt en dus veel zit. De effecten van langdurig zitten op je gezondheid zijn soms levensbedreigend. Zitten is slecht voor je: daar kun je niet meer omheen.
Maak van je pauze gebruik door buiten een frisse neus te halen. Dat is niet alleen een frisse wind door je hoofd, maar ook fijn voor je spieren en gewrichten. Met een wandeling verminder je onder andere de kans op diabetes, overgewicht en hart- en vaatziekten.

25okt

Duurzame inzetbaarheid van medewerkers

Geen reacties

Uw medewerkers duurzaam inzetbaar.

het geheim van duurzame inzetbaarheid schuilt in betrokken en gemotiveerde medewerkers.

Door het inzetten van onze masseurs verhoogd u de bewustwording van uw medewerkers. Uw medewerkers leren weer te luisteren naar hun eigen lichaam enzo
signalen van het lichaam te herkennen zodat klachten vroegtijdig herkend worden.

Bedrijfsmassage getuigd van goed werkgeverschap.

Wat levert duurzame inzetbaarheid op?
Investeren in duurzame inzetbaarheid heeft de volgende voordelen:
Minder ziekteverzuim
Investeren in duurzame inzetbaarheid kan leiden tot een lager ziekteverzuimpercentage. Uit een doorrekening in opdracht van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) blijkt dat een daling van het ziekteverzuimpercentage met 1 procentpunt al veel geld oplevert. Bij een bedrijf met 100 medewerkers is dat jaarlijks zo’n 41.000 euro.
Hogere arbeidsproductiviteit
Een ander voordeel van duurzame inzetbaarheid is een hogere arbeidsproductiviteit. In een bedrijf met 100 medewerkers is een productiviteitsstijging van 1 procentpunt voldoende voor een omzettoename van zo’n 95.000 euro per jaar.

maak vrijblijvend een afspraak voor een demo op locatie.

23nov

Massage heeft een ontstekingsremmende werking

Geen reacties

Wij verzorgen meer dan 400 massage behandelingen per maand bij bedrijven. Waarom,  omdat het werkt!!!

Uit recent onderzoek blijkt wederom dat massages een ontstekingsremmende werking hebben. Amper 10 minuutjes kan al wonderen doen voor het herstel van je lichaam. Toch bevat een massage nog heel wat andere gezondheidsvoordelen. We zetten ze even op een rijtje.

Een massage verlaagt de hoeveelheid cortisol – beter bekend als het stresshormoon – in ons lichaam. Dit resultaat in een positieve geest en een verlaagde broeddruk. Bovendien boost het de neurotransmitters serotonine, die onder andere veel invloed heeft op slaap, zelfvertrouwen en gemoedstoestand, en dopamine, belangrijk voor het ervaren van genot, blijdschap en welzijn

Laat PMS verdwijnen

 • Hoewel het wetenschappelijk onderzoek nog niet grootschalig is, zijn er toch al enkel bevindingen die stellen dat massages de vreselijke PMS-symptomen de das kunnen omdoen. Zeg dus maar dag aan dat opgeblazen gevoel en die moodswings.
 • Bestrijdt pijn
  Vooral bij rug- en spierpijn zouden massages de ideale pijnstillers zijn. Uit een onderzoek uit 2011 blijkt dat pijnpatiënten die gemasseerd werden zich beduidend beter voelden en zo ook beter functioneerden. “We ondervonden dat masseren even effectief is als pijnstillers, acupunctuur, oefeningen en yoga”, stelt Dan Cherkin, hoofdonderzoeker.
 • Bevordert slaap
  Ooit al in slaap gevallen op een massagetafel? Dan hoeft niemand je nog te overtuigen dat deze ontspannende activiteit slaap kan bevorderen. Verschillende studies hebben deze link al gelegd en wijten het aan het effect van massages op deltagolven. Deze hersengolven zijn namelijk verbonden aan diepe slaap.
 • Boost je immuunsysteem
  Verschillende onderzoeken (hoewel klein) hebben massages al gekoppeld aan een beter functionerend afweersysteem. In 2010 bijvoorbeeld, ontdekten wetenschappers dat masseren het aantal witte bloedcellen zou verhogen. Meer ‘mankracht’ dus voor onze interne ziektebestrijders.

18nov

Massage helpt tegen werkstress

Geen reacties

In deze week van 16-19 november is het de “week van de werkstress”.
Een derde van het werkgerelateerde ziekteverzuim wordt veroorzaakt door werkstress. Daarmee is stress op de werkvloer het grootste beroepsrisico in ons land.
Vooral jonge werknemers hebben last van stress. Uit onderzoek van TNO blijkt dat van de mensen tussen de 25 en 35 jaar ruim 240.000 burn-out klachten hebben.
Het loont voor werkgevers en voor werknemers om bewust om te gaan met gezondheid.
Een gezonde levensstijl zoals sporten, gezonder eten, goed letten op zware werkzaamheden en stoppen met roken zorgt direct voor meer energie op de werkvloer. Zo houden we het werk langer vol.
En dat is nodig want we moeten van de overheid steeds langer gaan werken.

Om werkstress te reduceren kun je verschillende dingen doen
Preventiemaatregelen
We kunnen vooraf veel doen door lichamelijk en geestelijk goed voor onszelf te zorgen en beter bestand te zijn tegen werkdruk. Dat gaat om aspecten als ontspanning, voldoende slaap, (voldoende) beweging, goede en verantwoorde voeding en een goed sociaal netwerk.
Kortom: verbeter je leefstijl!

Actie gerichte maatregelen
Wat kan de werknemer op het werk doen bij werkstress? Dat draait vooral om de volgende punten:

Organiseer je werk goed.
Werk jezelf niet over de kop.
Durf nee te zeggen.
Let op signalen.
Blijf in beweging
Neem op tijd actie
Praat eens met een collega
Ga een gesprek aan met je leidinggevende

Maar er is meer!!! Massage helpt tegen stress.
Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat het ondergaan van een massage
het hormoon cortison verlaagd dit hormoon komt vrij als reactie op stress een teveel aan cortison is niet gezond.
Maar de massage geeft ook een moment van rust en ontspanning wat ook weer gunstig is voor een lager stress niveau.
Daarnaast kan de massage jouw weer bewust maken van lichaams signalen en zo ondersteuning geven voor een betere leefstijl.
Daarnaast kunnen de masseurs werkgerelateerde klachten in een vroeg stadium behandelen.

Samen werken aan stress preventie!!!!! Dat werkt

12nov

Een druk jaar

Geen reacties

Hebben uw medewerkers een drukke tijd gehad, zij er meerdere targets gehaald of een verhuizing van het bedrijf en verdienen uw medewerkers wel een schouderklopje zo aan het eind van dit jaar!!!

Laat onze masseurs uw medewerkers die schouderklop geven door het inzetten van onze stoelmassage. Zij ontvangen (gekleed) een ontspannende massage van de nek, schouders, armen en de rug. In 15 minuten ervaren uw medewerkers een weldaad aan ontspanning.

Laat onze massage de glimlach van uw lichaam zijn!

 

Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. 06 1525 6044

19aug

Maak kans op 250,00 euro

Geen reacties

Breng jij ons in contact met de juiste persoon binnen een bedrijf??
Maak dan kans op 250,00 euro

Ken jij een bedrijf of organisatie die geinteresseerd is in bedrijfsmassage om zo het ziekteverzuim te reduceren!! en kun jij ons in contact brengen met de juiste persoon binnen dat bedrijf??

Neem dan contact met ons op. Als het bedrijf een contract afsluit van tenminste 8 massages per week over een periode van minimaal 6 maanden, ontvang jij een bedrag van: 250,00 euro

 

Onze diensten bestaan uit:

* masseurs op locatie, waar u wilt, hoeveel u wilt
* masseurs met eenzelfde discipline
* Intake en client volgsystemen
* informatievoorziening voor de werknemers
* centrale intekenlijsten voor deelname ( of ons online reservering systeem)
* coördinatie met bedrijfsarts en fysiotherapeut
* periodieke evaluaties, onderzoek en rapportage
* adviseren bij het ergonomisch instellen van de werkplek
* korte, eenvoudige stretch oefeningen voor de medewerkers

 

 

02apr

doeltreffend verzuimbeleid

Geen reacties

Bij het voeren van een doeltreffend verzuimbeleid heeft u te maken met verschillende wettelijke rechten en plichten. De belangrijkste zetten we even voor u op een rij.

Elke werkgever is verplicht om bij ziekte van een werknemer twee jaar het loon door te betalen.
In het eerste en tweede ziektejaar is de loondoorbetaling maximaal 70% van het SV-loon. In veel CAO’s is afgesproken dat de loondoorbetaling wordt aangevuld tot 100%. De Wet verbetering poortwachter regelt de rechten en plichten van u en uw zieke werknemer in het eerste en tweede ziektejaar. U bent bijvoorbeeld verplicht om aan het eind van de loondoorbetalingsperiode een reïntegratieverslag op te stellen.

Werkgever en werknemer moeten zich samen inspannen om een terugkeer naar de werkplek mogelijk te maken. Deze inspanningen moeten aan het eind van het tweede ziektejaar worden opgenomen in het reïntegratieverslag, dat naar UWV gaat.

Als UWV vindt dat uw inspanningen onvoldoende zijn geweest, dan kan uw loondoorbetalingsplicht met maximaal een jaar wordt verlengd. In die periode kan de betrokken werknemer niet worden ontslagen. Pas na de verplichte loondoorbetaling van twee jaar kan een zieke werknemer in aanmerking komen voor een WIA-uitkering.
Bedrijfsmassage op de werkplek

Bedrijfsmassage op de werkplek is een uitstekende ondersteuning, om uw werknemers gezond te houden, voorkomen is altijd nog beter dan genezen.
Investeer in het welzijn door het inschakelen van professionele, (stoel) masseurs en dit is voordeliger dan u denkt want onze stoelmassage is fiscaal aftrekbaar. Ook de regering ziet wel in dat bedrijfsmassage een belangrijke bijdrage kan leveren om deze klachten te voorkomen of te verminderen en heeft de kosten hiervoor fiscaal aftrekbaar gemaakt. Sterker nog: Tweede Kamerfraktieleden nemen zelf regelmatig plaats op de massagestoel!

02apr

meer masseurs nodig!

(1) reactie

Het werken met een team van enthousiaste masseurs heeft het grote voordeel, dat we continuïteit van onze dienstverlening kunnen bieden.

Vanuit onze organisatie en kennis geven wij u volledig ondersteuning bij het implementeren van stoelmassage op de werkplek. Wij gaan voor 100 % klant tevredenheid, kwaliteit en betrokkenheid. En dat verwachten wij ook van onze masseurs

Onze diensten bestaan uit:

* masseurs op locatie, waar u wilt, hoeveel u wilt
* masseurs met eenzelfde discipline
* Intake en client volgsystemen
* informatievoorziening voor de werknemers
* centrale intekenlijsten voor deelname ( of ons online reservering systeem)
* coördinatie met bedrijfsarts en fysiotherapeut
* periodieke evaluaties, onderzoek en rapportage
* adviseren bij het ergonomisch instellen van de werkplek
* korte, eenvoudige stretch oefeningen voor de medewerkers