•  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Cupping massage

In onze bedrijfsmassage behandelingen gebruiken we soms als ondersteuning de Cupping massage:

Met de Bellabaci Body cups , gebaseerd op de traditionele Chinese Cupping Therapie, geven we een ondersteuning voor de behandeling van stramme en/of pijnlijke spieren, gewrichtspijn, cellulitus, hoofdpijn en migraine.

cupping massage in de bedrijfsmassage

cupping massage in de bedrijfsmassage

De behandeling is zeer effectief omdat het de doorbloeding plaatselijk enorm verhoogd, waardoor de aan en afvoer wordt verbeterd.

De cupping massage is een gemoderniseerde en vereenvoudigde versie van de oude Chinese cupping therapie. Deze massage wordt gedaan met Bellabaci siliconen vacuüm cups.

Eerst wordt de huid voorzien van weinig body lotion, door de cup op de huid te plaatsen, te knijpen en langzaam weer los te laten ontstaat er in de cup een vacuüm en wordt de huid omhoog gezogen. Door de cups heen en weer te schuiven wordt de doorbloeding naar boven getrokken  zodat het behandeld gebied een beter aan en afvoer krijgt.

Door het verschuiven (rollen) van de huid worden ook de onderliggende huid en spier weefsels als het ware los gerafeld. Hoewel het een nieuwe behandeling is, heeft deze een geweldige ontspannende en helende werking.

In sommige gevallen waar de Bellabaci cup langer op één en dezelfde plek blijft, kan er een zeer diepe en geconcentreerde z.g. “Cup Kiss” worden gevormd. Het is een rode/paarsachtige verkleuring op de huid. Het geeft een intense stagnatie van de lichaamsvloeistoffen en toxines in dat gebied. Dit is geen blauwe plek en kan van een paar uur tot een paar dagen duren.