•  
  •  
  •  
  •  
  •  

13jan

Massage maakt u gezonder

Geplaatst door admin in Geen categorie

Gezonder door #massage

Dankzij massages word je minder snel ziek vanwege de positieve effecten op het #immuunsysteem en ook lichamelijke ziektes die worden veroorzaakt door stress krijgen minder kans. Verder nemen ook psychische klachten als onrust en #stress af of worden voorkomen. De resultaten van het wetenschappelijk onderzoek zijn heel duidelijk; massage is een doeltreffende manier om zowel de psychische als lichamelijke #gezondheid te bevorderen.

Het regelmatig ondergaan van een weldoende massage kan ervoor zorgen dat je lichaam gezond blijft of gezonder wordt. Af en toe een degelijke massage krijgen biedt voordelen voor de gezondheid, en dit zowel op lichamelijk als geestelijk vlak.

Massage verlaagd de bloeddruk

Het masseren van het lichaam zal een toestand van rust en kalmte veroorzaken, waardoor ook je hart rustiger kan worden. In het algemeen worden zowel lichaam als geest relaxter na nauwelijks enkele minuten massage. Je doet geen inspanning, dus zal je hart ook minder bloed moeten rondpompen. De bloeddruk wordt dus verlaagd en dit is op zich al een voordeel voor mensen met een hoge bloeddruk of zenuwpezen die teveel last hebben van zenuwachtigheid.

 

2 reacties op Massage maakt u gezonder

Lieverlos

10 maart 2017 om 11:25

Ik ben net aan de slag met massages maar het klopt, hartstikke gezond en ook nog eens heel lekker en ontspannen! Marjan – Lieverlos

admin

10 maart 2017 om 12:40

Veel succes met je praktijk Marjan

Reageren