•  
  •  
  •  
  •  
  •  

FAQ

Hier vind u een antwoord op de meest voorkomende vragen over stoelmassage op het werk.

Kan de massage op elke willekeurige stoel plaats vinden?

Nee, de stoelmasseur neemt een speciaal hiervoor ontworpen portable massage stoel mee, die op ieders lengte persoonlijk ingesteld wordt.

Kan iedereen stoelmassage krijgen?

In principe wel. Voor vrouwen die zwanger zijn is er een aangepaste behandeling.

Hoe vaak moet je een stoelmassage krijgen voor het beste resultaat?

Het is belangrijk om die medewerkers die werkgerelateerde klachten beginnen te ontwikkelen de gelegenheid te geven een tijdlang iedere week een massage te ondergaan. Bij 1x in de twee weken zijn in de praktijk ook wel effecten gemerkt, maar zeker in het begin worden de fysieke resultaten het duidelijkst als men iedere week gaat. Later kan men weer overstappen op 1x in de 2 weken als regelmatige basis.

Kun je ook onwel worden na een massage of spierpijn krijgen?

Ja , dat kan, dit is vaak een waarschuwing dat je al een tijdlang teveel van jezelf hebt gevraagd. Een signaal dat je meer ontspanningsmomenten moet brengen in je dagelijks leven. Het is meestal van korte duur en onschuldig. Dit komt vooral doordat er afvalstoffen uit de spierstofwisseling worden losgemaakt. Deze belanden in de bloedbaan. Je kunt je hierbij heel moe gaan voelen, hoofdpijn krijgen, totdat het lichaam de afvalstoffen heeft kunnen opruimen, bijvoorbeeld met behulp van het extra drinken van water.

Waarom duurt de massage niet langer dan 20 minuten?

Dan is de massage niet meer activerend, wat juist de bedoeling is van stoelmassage op het werk, maar zouden medewerkers loom kunnen worden. Een lange ontspanningsmassage kan men beter na het werk ondergaan.

Worden RSI klachten en andere spanningsklachten verholpen?

Ja, stoelmassage kan de verminderde doorbloeding en verstarring doorbreken. Bovendien maakt het mensen bewust van hun lichaamshouding.
Het vergt echter geduld, want wat jarenlang is opgebouwd als gewoonte (bijvoorbeeld een incorrecte werk/lichaamshouding) heeft ook weer tijd nodig om te veranderen.

Zijn er gegevens bekent, hoe medewerkers de massage ervaren?

Ja, met enige regelmaat hebben we de laatste jaren bij verschillende bedrijven een enquete gehouden.

De gegevens kun je lezen in: Enquete 1 en Enquete 2.

Klik op een link om het antwoord te lezen.