•  
  •  
  •  
  •  
  •  

02apr

doeltreffend verzuimbeleid

Geplaatst door admin in Geen categorie

Bij het voeren van een doeltreffend verzuimbeleid heeft u te maken met verschillende wettelijke rechten en plichten. De belangrijkste zetten we even voor u op een rij.

Elke werkgever is verplicht om bij ziekte van een werknemer twee jaar het loon door te betalen.
In het eerste en tweede ziektejaar is de loondoorbetaling maximaal 70% van het SV-loon. In veel CAO’s is afgesproken dat de loondoorbetaling wordt aangevuld tot 100%. De Wet verbetering poortwachter regelt de rechten en plichten van u en uw zieke werknemer in het eerste en tweede ziektejaar. U bent bijvoorbeeld verplicht om aan het eind van de loondoorbetalingsperiode een reïntegratieverslag op te stellen.

Werkgever en werknemer moeten zich samen inspannen om een terugkeer naar de werkplek mogelijk te maken. Deze inspanningen moeten aan het eind van het tweede ziektejaar worden opgenomen in het reïntegratieverslag, dat naar UWV gaat.

Als UWV vindt dat uw inspanningen onvoldoende zijn geweest, dan kan uw loondoorbetalingsplicht met maximaal een jaar wordt verlengd. In die periode kan de betrokken werknemer niet worden ontslagen. Pas na de verplichte loondoorbetaling van twee jaar kan een zieke werknemer in aanmerking komen voor een WIA-uitkering.
Bedrijfsmassage op de werkplek

Bedrijfsmassage op de werkplek is een uitstekende ondersteuning, om uw werknemers gezond te houden, voorkomen is altijd nog beter dan genezen.
Investeer in het welzijn door het inschakelen van professionele, (stoel) masseurs en dit is voordeliger dan u denkt want onze stoelmassage is fiscaal aftrekbaar. Ook de regering ziet wel in dat bedrijfsmassage een belangrijke bijdrage kan leveren om deze klachten te voorkomen of te verminderen en heeft de kosten hiervoor fiscaal aftrekbaar gemaakt. Sterker nog: Tweede Kamerfraktieleden nemen zelf regelmatig plaats op de massagestoel!

Reageren